Hovedpine / migræne

Sådan arbejder vi med hovedpine / migræne 

Mange af de klienter jeg har arbejdet med døjer med hovedpine eller ligefrem migræne. De oplever, at det ofte hænger sammen med travlhed, stress, kroniske smerter eller generelt tankemylder.

"Jeg kom til Sigrid med spændingshovedpine, som jeg i perioder lider en del af og har gjort det hele mit liv. Hovedpinen går rigtig meget ud over min hverdag, både fysisk, psykisk og socialt, og jeg har svært ved at komme smerter og spændinger til livs, når først de er der"

Kvinde, 22 år

studerende og handicaphjælper

Hele kroppen

Jeg arbejder ud fra det princip om, at hele kroppen altid skal behandles, selvom der er tale om hovedpine som henvendelsesårsag.

Det gør jeg bl.a. ud fra vores fysiologiske viden omkring bindevævet og den anatomiske fasciateori, som vidner om, at selvom smerten sidder i hovedet, så kan årsagen være fx spændinger i nakke og skuldre, skævhed i lændeområdet eller overstrakte knæ, ja helt ned til fødderne kan vi arbejde og dermed aftage smerten eller spændinger i hovedet. 

"Jeg føler, at jeg har lært mig selv bedre at kende. Jeg har både fået mentale og fysiske redskaber, som jeg kan bruge, når jeg mærker spændinger eller hovedpine begynder, og jeg har lært at tænke anderledes om mig selv og mine smerter."

Kvinde, 22 år

studerende og handicaphjælper

Smerterne skal gerne aftage i løbet af dagen

Behandlingen skal gerne være med til at give dig den ro og afspænding, som du har brug for, når du har hovedpine. 

Vær opmærksom på, at ofte når vi arbejder med områder, som er smertefulde, kan generne blive lidt værre timerne efter behandling. Husk derfor at drikke rigeligt med vand og læg gerne mærke til, hvordan smerterne aftager i løbet af dagen eller dagene efter.  

Men mange oplever at den begyndende hovedpine, de havde da de kom, er forsvundet efter behandling.

"Jeg er blevet mere opmærksom på, at min krop har brug for hvile, ro og søvn for at kunne holde til den hverdag, jeg har. At spørge mig selv: Kan jeg gøre noget ved det? hvis nej, så kom videre og glem det. At sige "Pyt"."

Kvinde, 22 år

studerende og handicaphjælper

Book tid her

Psykomotorisk Terapi & Behandling 

Gendarmergården

Smedelundsgade 22A, 1 th 

4300 Holbæk

Psykomotorisk.png

kontakt@psykomotorisk-behandling.com

 telefon: 28 11 94 95 

CVR: 39491206