Første gang jeg prøvede terapi og afspænding

- en ung kvinde sygemeldt med smerter, fortæller om hendes første oplevelse med psykomotorisk terapi og afspænding. 

Alle behandlinger, jeg før har været til, har altid gjort hjernedødt ondt

Sigrid havde prøvet at forklare mig en del gange, hvad psykomotorisk terapi behandling var. Men forstod det aldrig rigtig helt, det eneste jeg havde taget med mig, var at det ikke gjorde ondt.

 

Vi startede med en kort snak, hvor jeg fortalte om min problematik, hvad lægerne og min fys har sagt, og jeg fik hurtig følelsen af trygheden i rummet. Jeg lagde mig op på briksen fik egentlig ikke besked på at lukke mine øjne, men det føltes helt naturligt at lukke dem i.

 

Alle behandlinger jeg før har været til, har altid gjort hjernedødt ondt. Men forsikringen om, at det ikke gjorde ondt, tror jeg helt sikkert var med til, at min krop hurtig kom ned i gear og ikke mindst sænkede paraderne.

 

Sigrid gennemgik først højre del af kroppen og dernæst venstre. Startede ved armen og sluttede ved lilletåen. Første runde var meget, meget blid. Og kroppen gav mere og mere slip og lod sig slappe af. Anden runde var mere i dybden, men vigtigst af alt, det gjorde ikke ondt!! Hvis Sigrid, trykkede på et meget ømt punkt, og kroppen sagde fra, lod hun området være. Sigrid sagde at med tiden og med flere behandlinger, ville kroppen måske af sig selv langsomt løsne - og åbne sig. Undervejs spørger Sigrid ind til følelsen i kroppen. “Hvordan højre side følelses ift. venstre” “om det er okay, eller det er for ømt”? I starten var det lidt spøjst, men det giver så god mening, at man forholder sig til det der sker i kroppen ved lige at sætte et ord eller to på.

 

Da behandlingen var overstået, havde jeg den dejligste følelse i kroppen. Et helle eller pusterum fra et smertehelvede. Kroppen var så afslappet og rolig, at det eneste der fyldte i tankerne var: “lad det aldrig stoppe.” Dagen forinde havde jeg set et billede af en Barbiedukke, som var halv smeltet i solen - det var mig på briksen efter endt behandling! Fuldstændig smeltet ned i briksen af ren afslappethed.

 

Alle I med stærke smerter genkender tankerne: “Hvornår stopper det?” “Hvad skal jeg gøre for at komme af med det?” ... Hvis jeg kendte svaret, så ville jeg jo gøre det. Psykomotorisk terapi og behandling er en pause fra spændinger, kompensering, stærke ulidelige smerter. Bare for en stund, men det er det hele værd!!

 

Sigrid som behandler, er et utroligt varmt menneske, med empati for den problematik man står i. Ikke medynk, ikke gode råd og ikke bedrevidende bare lyttende og enorm professionel! Hun guider dig igennem behandlingen og lader dig ikke hænge, så hvis noget dukker op, eller man har brug for at spørge om noget, er der også tid efter behandling til at få en snak. Men det vigtigste for mig, var helt sikkert den ro jeg fik i kroppen, og den varede ved og ikke mindst, at behandlingen ikke gjorde ondt.

LÆS FLERE KLIENTFORTÆLLINGER HER

Psykomotorisk Terapi & Behandling 

Gendarmergården

Smedelundsgade 22A, 1 th 

4300 Holbæk

Psykomotorisk.png

kontakt@psykomotorisk-behandling.com

 telefon: 28 11 94 95 

CVR: 39491206